Renkaiden Vaihto

Renkaiden Vaihto

Talvirenkaiden vaihto

Talvirenkaat on järkevä vaihtaa ennen kuin ilma lauhtuu pakkasen puolelle. Ensilumen sadettua maahan talvirenkaiden vaihdolla on jo kiire. Myös autohuollot ruuhkautuvat heti kelien huononnuttua.Talvirengaspakko on Suomessa joulukuun alusta helmikuun loppuun.

Lain mukaan uran pitää olla talvirenkaissa vähintään 3 millimetriä ja kesärenkaissa 1,6 millimetriä. Talvirenkaiden turvasuositus loskaisella, lumisella tai jäisellä tiellä on vähintään 6 millimetriä. Kesärenkaiden haasteena on vesiliirron välttäminen, joten käytännössä renkaiden kulutuspinnan syvyyden pitäisi olla vähintään noin 5 millimetriä. Vähimmäisrajoilla autoilija välttää sakot, mutta aidosti turvallisesta autosta ei ole enää kyse. Renkaiden kunto on hyvä tarkistaa ennen kuin niiden vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi.

Nastarenkaita saa käyttää 1.11.-31.3. Keliolosuhteiden vaatiessa myös ajankohtaa aiemmin tai myöhemmin. Kitkarenkailla saa ajaa ympäri vuoden, mutta käytännössä se ei kannata. Kesällä lämmin tienpinta kuluttaa kitkarenkaiden pintaa huomattavasti nopeammin, eivätkä renkaiden ajo-ominaisuudet ole riittävät.

Nastarenkaiden käyttöikä on noin kolme talvea. Renkaiden urasyvyyden pitää lain mukaan olla vähintään 3 millimetriä. Jos nastarenkaista puuttuu noin kolmasosa nastoista, on syytä ostaa uudet renkaat. Jos kitkarenkaissa on 4 millimetriä kulutuspintaa jäljellä, pito alkaa olla huono lumisohjossa.

Kesärenkaiden vaihto

Kesärenkaiden vaihto kannattaa ajoittaa siten, ettei liukkaudesta ole enää vaaraa. Periaatteessa kesärenkaat on vaihdettava maaliskuun loppuun mennessä tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin mennessä, näistä päivistä myöhemmän mukaan. Tässäkin takarajassa on huomioitava kelivaraus. Jos keli ei sitä salli tai ajelee vielä esimerkiksi pohjoiseen, on perusteltua pitää talvirenkaat alla.

Vanhoja kitkarenkaita ei suositella kesärenkaiksi, koska esimerkiksi niiden pito kuivalla tai märällä asfaltilla on selvästi kesärenkaita huonompi. Jos renkaissa on kulumiseroja, laita paremmat renkaat aina taakse. Auto lähtee huomattavasti helpommin sivuluisuun, mikäli huonommat renkaat on sijoitettu taka-akselille.

Huomioi että kesä- ja talvirenkaiden pyöränpultit tai mutterit voivat olla erilaisia. Ota mukaan oikeat pultit, mutterit sekä lukkopulttiavain.

Työnkuvaus

  1. Auto nostetaan nosturilla
  2. Renkaiden pultit tai mutterit avataan
  3. Renkaat irroitetaan autosta
  4. Uudet renkaat nostetaan paikoilleen
  5. Renkaiden pultit tai mutterit kiristetään
  6. Renkaiden ilmanpaineet tarkastetaan
  7. Auto lasketaan nosturilla
  8. Tarkasta renkaiden pulttien tai mutterien kireys uudelleen noin 100 ajokilometrin jälkeen

Ajanvaraukset Netistä

Autopesula Espoon Starwash palvelee sinua aina henkilökohtaisesti ja ammattitaidolla. Kokenut henkilöstömme on suorittanut pesuja, puhdistuksia ja vahauksia kaikenlaisille autoille. Vuosien varrella olemme hoitanut ja puhdistanut tuhansia autoja. Tiedämme eri automallien ja merkkien yksityiskohdat, joten voit olla varma että autosi saadaan puhtaaksi ja vahatuksi hellävaraisesti. Jos sinulla on erikoistoiveita, otamme ne huomioon työn suorituksessa.

Korjaamme myös tuulilasin kiveniskemiä ja halkeamia. Mikäli autosi tuulilasiin on tullut kiveniskemiä tai halkeama, henkilökuntamme täällä Espoon Starwashilla tarkistaa autosi lasin ja voi tarvittaessa myös korjata kiveniskemän odottaessa.

Meiltä myös autonhoitopalvelut yrityksille. Lue lisää..

Voit myös varata ajan soittamalla numeroon 040 715 4712.

Kysyttävää?

Laita meille viestiä ja palaamme sinulle sähköpostitse.