Auton käsinpesu, auton sisäpuhdistus ja auton vahaus ohjeet

Auton käsinpesu, auton sisäpuhdistus ja auton vahaus ohjeet

Projektin kohteeksi meillä valikoitui tällä kertaa Sininen Bmw 530D, vuosimallia  2006 ja ajokilometrejä oli kertynyt jo 255000. Lähtökohtana perus likainen päivittäinen käyttöauto.

Kyseisen auton peseminen aloitettiin levittämällä auton päälle pesuaine. Jos olet aikeissa puhdistaa auton myös sisältä on tässä vaiheessa hyvä levittää myös sama pesuaine ovikoteloihin, eli avaat jokaisen oven ja takakontin vuorollaan ja ruiskutat kevyesti myös näihin ovikoteloihin saman pesuaineen kuin muunkin auton päälle. Myös sisätilan matot on hyvä ottaa pois jo tässä vaiheessa ja kastella myös ne kyseisellä pesuaineella. Itse auton osalta päädyimme pelkän pesuaineen levittämiseen, koska auton kyljissä ei ollut pikeä eikä suolaa ja auton keulakin oli puhdas hyönteisistä.

Tarpeen vaatiessa kannattaa käyttää liuotinta kylkiin ja emäksistä pesuainetta kaulalle, peileihin ja katon etureunaan niin saa hyönteiset kyytiä eikä tarvitse vahailla siihen pikkueliöiden päälle. Tosin aina ei emäksinenkään pesuaine riitä jos koko kesän ötökät ovat keulassa olleet ja palaneet kiinni maalipintaan, silloin vaaditaan jo koneellista kiillotusta niiden poistamiseen. Mutta nämä ovat aina tapaus kohtaisia.

Pesuaineen levittämisen jälkeen kannattaa pesuaineen antaa vaikuttaa muutamia minuutteja ja samalla suihkuttaa vanteille vielä oma erikoispesuaineensa. Nyt kun pesuaineet vaikuttavat ehdit juuri pestä painepesurilla ne sisätilan matot ja laittaa ne kuivumaan, kumimatto kuivuu nopeasti kun sen saa vaan johonkin roikkumaan, kangasmatto luonnollisesti vähän hitaammin.

Itse suosin painepesurin suuttimen säätöä mahdollisimman leveälle niin on mukava pestä autoa kun lika ja hiekka valuu nätisti pois.

Sitten kun auto on kauttaaltaan pesty ja käyty läpi painepesurilla, myös ne ovien välit sekä kontin välit on aika siirtyä seuraavaan työvaiheeseen eli sienestämiseen.

Tässä työvaiheessa on ideana käydä kaikki auton ulkopinnat läpi sienellä tai pesukintaalla kevyesti pyyhkien. Tämä työvaihe ei vaadi lainkaa voimaa ja tarkoitus on vain liuttaa valitsemasi pesuväline maalipinnan yli yhden kerran per kohta. Eli älä siis jynssää tai hankaa. Kevyt pyyhkäisy riittää. Kun sieni tai pesukinnas on kerran kulkenut yhden kohdan yli ei siitä tarvitse enää pyyhkäistä toista kertaa.

Pesukintaalla siis korvaamme perinteisen pesusienen joka ei ole käytössä niin käytännöllinen kuin pesukinnas jos puhutaan ammattimaisesta autopesusta. Toki sieni tai pesukinnas pitää muistaa kastella autoshampoossa ennen sinestyksen aloittamista. Autoshamppoo kannattaa tehdä ämpäriin. Lisätä vettä ja autoshampoota oman autoshampoo sekoitusohjeen mukaisesti.

Auton huolellisen sienestämisen jälkeen on aika huuhdella auto. Eli nyt on tarkoitus saada kaikki shampoovaahto pois auton päältä.

Paras ja nopein tapa meidän mielestä huuhtoa auto on ihan perus vesiletku. Kyllä! Sama letku millä kesäisin kastelet nurmikot ynnä muut. Vesiletku siksi koska vesimäärä on tärkeä. Ja vesiletkusta tulee juuri sopiva määrä vettä sopivalla paineella.

Monet huuhtovat autonsa painepesurilla mutta se on turhaa. Painepesurin paine saa autoshampoon vaahtoamaan jota emme tässä vaiheeessa enää halua tapahtuvan. Maalipinnan puhtauden tai lian irroittamisen kannalta painepesurilla huuhtelusta ei ole enää tässä vaiheessa hyötyä koska auto on jo puhdas.

Huolellisen auton vesihuuhtelun jälkeen auto näyttää jo melkein valmiilta. Yksi työvaihe on kuitenkin vielä suorittamatta nimittäin auton kuivaaminen.

Auton kuivaamista ei saa unohtaa eikä jättää pois, sillä se on tärkeä osa auton pesua, puhtaana pitoa ja maalipinnan hoitoa sekä viimeistelyä. Auton kuivaaminen myös putsaa vielä auton maalipintaa niistä paikoista joissa sieni tai pesukinnas on oikaissut, näitähän ei tietenkää saisi olla!

Auton kuivaamiseen on kaksi hyvää vaihtoehtoa. On perinteinen säämiskä ja monille uusi tuttavuus mikrokuituliina. Molemmilla hyvät ja huonot puolensa. Moni puhuu vastaan ja moni puhuu puolesta. Sanotaanko näin, molemmat toimii ja ovat hyviä, käyttäjästä kiinni. Itse käytän molempia ja ihan fiiliksen mukaan kumpi tuntuu sillä hetkellä paremmalta. Molemmilla saa kuivaa, puhdasta, naarmutonta pintaa kunhan tietää mitä tekee.

Itse auton kuivaaminen tapahtuu molemmilla samalla tavalla ja samassa järjestyksessä ylhäältä alaspäin. Liuta kuivausvälinettäsi kevyesti edes takaisin maalipintaa pitkin, älä siis paina vaan liuta. Riippuu myös autosi maalipinnan kunnosta kuinka paljon itse maalipinalle jää vettä huuhtelun jäljiltä. Säämiskää käyttäessä joutuu yleensä säämiskän rutistamaan kuivaksi muutaman kerran autoa kuivatessa. Mikrokuituliinalla yleensä saa auton kuivattua kerralla ilman liinan rutistelua. Aloita katolta tai konepelliltä ja kuivaa autosta helmalevikkeet ja lokasuojien kaaret viimeiseksi.

Mikrokuituliina ja säämiskä kannattaa kostuttaa hanan alla märäksi ennen kuivausta, näin saat ne imemään vettä itseensä ja samalla huuhtelet lian pois mikä on edellisestä pesu kerrasta kuivaus välineeseen kertynyt. Auton kuivaukseen suosittelen vain näitä kahta kangas laatua. Muut kankaat yleensä naarmuttavat auton herkkää maalipintaa.

Nyt kun auto on pesty huolellisesti. Kuivattu hyvin, kaikki tahrat maalipinnalta saatu poistettua niin on hyvä siirtyä seuraavaan työvaiheeseen.

Seuraavaksi auto olisi hyvä putsata sisältä. Sisätilojen puhdistus on hyvä aloittaa imuroimalla isoimmat roskat ja hiekat pois. Tässä apuna kannattaa käyttää jos on mahdollista paineilmalla toimivaa Tornador Black työkalua. Kyse on siis paineilmalla toimivasta työkalusta jolla saa irroitettua lattiaverhoilun sisältä havunneulaset ja hiekan joka ei pelkän imurin voimalla tulisi verhoilusta pois. Ja kun auto on imuroitu voidaankin jo pyyhkiä pölyt ja likatahrat pois muovi ja vinyyliosista.

Tähän toimenpiteeseen suosittelen käyttämään mikrokuituliinaa. Tosin vähän pienempää ja lyhytkarvaisempaa kuin itse auton kuivaamiseen. Mikrokuituliina olisi hyvä kostuttaa ennen pölyjen ja tahroen puhdistusta. Jos autosi on vain pölyinen ja haluat vain pyyhkiä pölyt pois riittää mikrokuituliinan kostutukseksi ihan vain vesi. Jos taas autossasi on tahroja ym likaa olisi syytä käyttää sisäpuhdistuksessa siihen tarkoitettua erikoispesuainetta jota suosittelen laimentamaan veteen noin 1-2% suhteessa. Pesuaineliuoksen ei siis tarvitse olla vahvaa. Kostuta mikrokuituliina siinä ja käy paikat läpi. Kojelaudat ym.

Jos ovienvälit ovat vielä likaiset voit pyyhkäistä ne samalla liinalla lopuksi puhtaaksi. Mutta pyyhi ovienvälit vasta viimeiseksi niin et levitä mikrokuituliinalla ovienvälien rasvoja ynnä muuta likaa ympäri muuta autoa ja sen sisustaa.

Nyt sisätilat alkavatkin olla jo aika siistissä kunnossa.

Lasien pesu kannattaa jättää viimeiseksi, näin et sotke puhtaita ikkunoita muun sisäpuhdistuksen yhteydessä. Lasien pesuun suosittelen alkoholi pitoista pesuainetta jota saa useimmista perus marketeista. Lasien puhtaaksi pyyhkimiseen kannattaa käyttää lakana kangasta koska se imee hyvin pesunesteen itseensä ja puhdistaa lasin kirkkaan kiiltäväksi.

Puhtaat lasit ovat aurinkoisella säällä iso turvallisuustekijä. Puhtaat, kiiltävät lasit tekevät auton ilmeestä puhtaan ja arvokkaan.

Lopuksi voit vielä nostaa takaisin autoon ne lattiamatot jotka ovat varmaankin jo kuivuneet kuiviksi.

Viimeiseksi tämän projektin osalta jäi auton vahaus.

Suosittelemme toimimaan vahauksen kanssa samassa järjestyksessä kuin me teemme,näin auton vahaus käy helpoiten ja tuloksena on takuulla kiiltävä ja laadukas vaha pinta. Projekti autoon käytimme laadukasta Porsche sertifioitua Zymöl Glasur vahaa.

Nyt kun auto on huolellisesti pesty ja kuivattu voi auton vahauksen aloittaa. Zymöl vaha purkista otetaan vahaa vaahtomuovi sieneen pyörivin liikkein pieni määrä vahaa, pyörivin liikkein koska vahaa täytyy lämmittää että se jää sieneen. Vaha sienellä levitetään vaha yhteen osaan kerralla näin estät vahan päätymisen ovien väleihin tai maalaamattomille muoviosille. Levitys tehdään pyörivin liikkein, näin näet parhaiten missä vahaa jo on. Levittäessä on hyvä muistaa että ”less is more” eli mitä vähemmän vahaa lutraa sitä paremman vahapinnan saa aikaiseksi.

Kun auton kaikki osat on käsitelty vahalla, voidaan vahaa alkaa pyyhkimään siitä osasta josta vahaus aloitettiin. Pyyhkimisessä käytetään pitkä karvaista ja täysin puhdasta mikrokuituliinaa näin maalipintaan ei tule naarmuja vahan pyyhinnästä. Pyyhkiessä käytetään jälleen pyörivää liikettä ja pyyhitään hellästi yksi osa kerrallaan ylimääräisestä vahasta puhtaaksi ja kiiltäväksi.

Koko auton pyyhittyä pitäisi lopputuloksen olla puhdas ja erittäin kiiltävä auto, jos haluat vielä varmistaa ettei maalipinnalle ole jäänyt vahajäämiä voit tarkastaa vahatut pinnat tehokkaalla taskulampulla.

Tässä kaikki tällä kertaa.

Hyviä autopesu, puhdistus ja vahaus hetkiä.

-Autopesula Espoon Starwash Oy

-Riku Ahola

-Panu Ahola

Jos kiinnostuit, kysy lisää!

Autopesula Espoon Starwash palvelee sinua aina henkilökohtaisesti ja ammattitaidolla. Kokenut henkilöstömme on hoitanut ja puhdistanut tuhansia autoja vuosien varrella. Tiedämme eri automallien ja merkkien yksityiskohdat, joten voit olla varma että autosi saadaan pestyä, puhdistettua ja vahattua huolellisesti. Jos sinulla on erikoistoiveita, otamme ne huomioon työn suorituksessa.

Soita ja Varaa aika! 0407154712

Ajanvaraukset Netistä

Autopesula Espoon Starwash palvelee sinua aina henkilökohtaisesti ja ammattitaidolla. Kokenut henkilöstömme on suorittanut pesuja, puhdistuksia ja vahauksia kaikenlaisille autoille. Vuosien varrella olemme hoitanut ja puhdistanut tuhansia autoja. Tiedämme eri automallien ja merkkien yksityiskohdat, joten voit olla varma että autosi saadaan puhtaaksi ja vahatuksi hellävaraisesti. Jos sinulla on erikoistoiveita, otamme ne huomioon työn suorituksessa.

Korjaamme myös tuulilasin kiveniskemiä ja halkeamia. Mikäli autosi tuulilasiin on tullut kiveniskemiä tai halkeama, henkilökuntamme täällä Espoon Starwashilla tarkistaa autosi lasin ja voi tarvittaessa myös korjata kiveniskemän odottaessa.

Meiltä myös autonhoitopalvelut yrityksille. Lue lisää..

Voit myös varata ajan soittamalla numeroon 040 715 4712.

Kysyttävää?

Laita meille viestiä ja palaamme sinulle sähköpostitse.