Korjausmaalatun auton maalipinnan pesu-, vahaus ja hoito ohjeet

21st lokakuu 2014

Korjausmaalatun auton maalipinnan pesu ja hoito ohjeet espoo

Vasta maalaamosta tullutta auton maalipintaa on syytä käsitellä erityisen varovasti ja huolellisesti. Hyvästä ulkonäöstä huolimatta kaksi komponenttiset maalituotteet jatkavat kuivumisreaktiotaan ja saavuttavat olosuhteista riippuen vasta muutaman viikon kuluttua lopullisen kovuuden ja kestävyyden. Maalikalvosta poistuu vielä pieniä määriä liuotteita ja sen kovuus ja kemikaalien kestokyky paranee vielä jonkun aikaa maalaamosta tultuaan.

KORJATUN MAALIPINNAN HOIDOSSA ON SYYTÄ ERITYISESTI HUOMIOIDA SEURAAVAT ASIAT:

AUTON PESU: Auton maalipinta on jatkuvasti alttiina sään vaihteluille, teollisuuspäästöille, pölylle ja maantiesuolalle. Ensimmäisten viikkojen aikana suosittelemme auton hellävaraista käsinpesua ilman harjausta ja voimakkaita pesuaineita tai liuottimia. Muista puhdistaa lintujen ulosteet, kuolleet hyönteiset, pihka ja siitepöly nopeasti pois uudelta maalipinnalta, sillä ne sisältävät maalipintaa syövyttäviä aineita. Älä käytä voimakkaasti happamia, emäksisiä tai vahaavia pesuaineita. Huuhtele pesun jälkeen pinnat runsaalla vedellä ja kuivaa ne huolellisesti.

AUTON VAHAUS: Vahaa autosi viimeistään kuukauden kuluttua korjausmaalauksesta, mutta kuitenkin vasta noin viikon kuluttua itse maalauksesta. Sen jälkeen on suositeltavaa vahata auto säännöllisesti etenkin silloin, kun vesi ei enää helmeile auton pinnalla. Vahatuista maalipinnoista on helpompi puhdistaa lika, kuolleet hyönteiset, piki sekä kaikenlainen kura ja lika ei tartu vahattuun maalipintaa samalla tavalla kuin paljaaseen lakka- tai maalipintaan.

PIKITAHRAT: Älä hankaa mekaanisesti pikitahroja. Poista piki siihen tarkoitetulla aineella ja pyyhi maalipinta puhdistuksen jälkeen heti kuivaksi pehmeällä, puhtaalla mikrokuituliinalla.

TEIPPAUKSET: Koriste- ja mainosteippaukset on syytä kiinnittää uudelle maalipinnalle aikaisintaan noin kolmen viikon kuluttua maalauksesta. Liian aikaisin kiinnitetty teippi sulkee maalipinnan ja aiheuttaa kuplia teippien alle koska maalipinnasta poistuu vielä pieniä määriä liuotteita.

PAINEPESURI: Painepesurin käyttöä on syytä aluksi välttää ja sen käytössä on muistettava riittävä etäisyys puhdistettavasta tai huuhdeltavasta pinnasta. Paras lopputulos saavutetaan aina ammattitaitoisella auton käsin pesulla.

Säännöllinen ja huolellinen maalipinnan hoito auttaa ylläpitämään autosi huolitellun ulkonäön ja kestävyyden vuosiksi eteenpäin. Lisäksi se on edellytyksenä mahdollisille maali- ja korroosiovaurioiden takuuvaatimuksille jokaisella automerkillä ja autovalmistajalla.

 

Käsinpesut Autopesula Espoon Starwashilta:

Miksi käyttäisit autosi meillä? Kokenut henkilöstömme on suorittanut tuhansia autopesuja kaikenlaisille autoille. Tiedämme eri automallien ja merkkien yksityiskohdat, joten voit olla varma että autosi maalipinta saadaan hellävaraisesti  puhtaaksi. Jos sinulla on erikoistoiveita, otamme ne huomioon työn suorituksessa.

Soita ja Varaa aika! 0407154712 tai Ota yhteyttä.

Comments are closed.