OptiCoat, Nanolex vai kovavahaus? Mitä eroa niillä on?

OptiCoat, Nanolex vai kovavahaus? Mitä eroa niillä on?

Olet saattanut kuulla ja lukea erilaisista keraamisista kestopinnoitteista, kuten Opti-Coat tai Nanolex, joita meillä täällä Espoon Starwashilla on tarjolla. Monet auton omistajat pohtivat, mikä ero on keraamisella kestopinnoitteella ja perinteisellä autovahalla. Tässä lyhyt oppimäärä eroavaisuuksista.

Me Espoon Starwashilla käytämme kolmenlaisia autovahoja. On pikavahat, normaalit autovahat ja kovavahat.

Suihkutettavat sprayvahat, eli pikavahat on helppo levittää tasaisesti auton maalipinnalle ja työ sujuu nopeasti käden käänteessä. Sprayvahalla käsittely sopii tehtäväksi esimerkiksi kovavahausten välillä, ja se saa autosi säihkymään vaivattomasti ja nopeasti. Pikavahoista kannattaa muistaa, että niiden suoja maalipinnalle ei tietenkään ole yhtä vahva kuin kovavahoilla. Auton maalipinnan on hyvä olla suojattu kovavahalla tai kestopinnoitteella ja pikavahaa voi käyttää auton maalipinnan ilmeen kirkastamiseen, esimerkiksi kun talvisää koettelee.

Kovavahan levittäminen kestää hieman pidempään ja on jonkin verran työläämpää kuin pikavahan levittäminen, mutta ammattilaisen käsissä saat sillä erinomaista suojaa autosi maalipinnalle. Kovavahan suoja kestää maalipinnalla pidempään kuin pikavahan. Kovavahaus olisi hyvä uusia noin vuoden välein. Etenkin Suomen talvessa auton maalipinta joutuu koville, koska lämpotilat vaihtelevat ja tiesuola tekee tehtävänsä.

Erilaiset autovahat ovat kuuluneet jo pitkään autonomistajien ja autoharrastajien työkalupakkeihin, mutta viime vuosina autovahoja ovat nousseet haastamaan erilaiset keraamiset kestopinnoitteet kuten Opti-Coat ja Nanolex. Perinteiset autovahat alkavat ajan myötä kulua pois maalipinnalta ja vaativat uusintakäsittelyjä.

Opti-Coat Pro ei ole kuten vahat tai vanhan sukupolven kestopinnoitteet. Opti-Coat Pro muodostaa auton maalipinnalle nano-keraamisen pysyvän pinnan, jota ei pysty poistamaan millään kemikaaleilla, vaan ainoastaan hiomalla maalipintaa. Opti-Coatin luokitus on Mohsin kovuusasteikolla 9H. Luokittelua käytetään teollisuudessa mittaamaan mineraalien kovuutta. Mineraaleista kovin on timantti, jonka kovuusluokka on 10. Opti-Coat Pro onkin sen jälkeen heti toiseksi kovimmassa luokassa. Opti-Coat Pro käsittely kestää vuosia, kun sitä pestään oikein. Nanolex Si3D HD on Opti-Coatin tapaan keraaminen kestopinnoite, joka on kehitetty Saksassa. Kiilto- ja suojaominaisuuksiltaan Nanolex Si3D HD on samantyyppinen kuin Opti-Coat Pro ja annamme sille vuosien takuun.

Miten sitten valita vahan ja kestopinnoitteen välillä?

Autovahat ovat kehittyneet vuosien saatossa huimasti ja tarjoavat erinomaisen suojan auton maalipinnalle oikein käytettynä ja säännöllisesti huollettuna. Jos taas etsit jotakin järeämpään suojaa, silloin valintasi on ehdottomasti keraaminen kestopinnoite. Niiden suojaominaisuudet vahoihin verrattuna ovat ylivertaiset eikä kiilto-ominaisuudetkaan jää vahojen varjoon. Kestopinnoitteella käsitelty auto näyttää kuin uudelta ja se on niin helppo pitää puhtaana, että ihastut siihen varmasti. Vesi ja kura eivät jää maalipinnalle vaan suorastaan liukuvat pois kestopinnoitteiden erinomaisen vedenhylkivyyden vuoksi. Keraamisella kestopinnoitteella käsitelty auto todella kääntää päitä rullatessaan kaupungin kaduilla.

Ota rohkeasti yhteyttä meihin! Tule näyttämään autoasi niin katsotaan yhdessä, millainen vaha- tai kestopinnoitekäsittely sopisi juuri sinun autollesi.

Jos kiinnostuit, kysy lisää!

Autopesula Espoon Starwash palvelee sinua aina henkilökohtaisesti ja ammattitaidolla. Kokenut henkilöstömme on hoitanut ja puhdistanut tuhansia autoja vuosien varrella. Tiedämme eri automallien ja merkkien yksityiskohdat, joten voit olla varma että autosi saadaan pestyä, puhdistettua ja vahattua huolellisesti. Jos sinulla on erikoistoiveita, otamme ne huomioon työn suorituksessa.

Soita ja Varaa aika! 0407154712

Ajanvaraukset Netistä

Autopesula Espoon Starwash palvelee sinua aina henkilökohtaisesti ja ammattitaidolla. Kokenut henkilöstömme on suorittanut pesuja, puhdistuksia ja vahauksia kaikenlaisille autoille. Vuosien varrella olemme hoitanut ja puhdistanut tuhansia autoja. Tiedämme eri automallien ja merkkien yksityiskohdat, joten voit olla varma että autosi saadaan puhtaaksi ja vahatuksi hellävaraisesti. Jos sinulla on erikoistoiveita, otamme ne huomioon työn suorituksessa.

Korjaamme myös tuulilasin kiveniskemiä ja halkeamia. Mikäli autosi tuulilasiin on tullut kiveniskemiä tai halkeama, henkilökuntamme täällä Espoon Starwashilla tarkistaa autosi lasin ja voi tarvittaessa myös korjata kiveniskemän odottaessa.

Meiltä myös autonhoitopalvelut yrityksille. Lue lisää..

Voit myös varata ajan soittamalla numeroon 040 715 4712.

Kysyttävää?

Laita meille viestiä ja palaamme sinulle sähköpostitse.