Rätti-, vinyyli- ja kangaskaton pesu-, hoito- ja suojausohjeet avoautoilijoille

Rätti-, vinyyli- ja kangaskaton pesu-, hoito- ja suojausohjeet avoautoilijoille

Hyvä puhdistusaine ja suoja-aine pitävät avoauton katon hyvässä kunnossa ja toimivana. Olipa kyseessä kangas- tai vinyylikatto, säännöllisestä huoltamisesta on katolle todellista hyötyä. Huomaat, että avoauton omistaminen voi olla yhtä mukavaa ja huoletonta kuin tavallisen autonkin omistaminen. Avoauton katon suojaaminen on vain muutaman helpon askeleen päässä.

Vinyylikatot

Vinyylikaton säännöllinen puhdistaminen on yhtä helppoa kuin auton peseminen. Käytä pesuun hellävaraista autoshampoota ja pese katto kuten pesisit muunkin auton. Vältä autoshampoita, jotka lisäävät kiiltoa. Ne ovat hyväksi maalille, mutta tarpeettomia vinyylikatolle.

Jos vinyylikatto on erityisen likainen, voi käyttää autoshampoon sijaan juuri tähän tarkoitettua puhdistusainetta, jolla saat rasva- ja likakalvon irtoamaan vinyylikaton pinnalta. Esimerkiksi 303 Convertible Top Cleaner –puhdistusainetta voidaan käyttää sekä kangas- että vinyylikatoille eikä se sisällä lainkaan saippuaa. Myös RaggToppilla on valikoimissa vastaava puhdistusaine, joka tehokkaan puhdistamisen lisäksi myös ehkäisee homeen kasvua katon pinnalle. Molempien aineiden käyttö on helppoa; kastele katto ensin kauttaaltaan, ja sen jälkeen suihkuta puhdistusaine katon pinnalle. Hankaa vinyylipintaa hellävaraisesti harjalla ja tämän jälkeen huuhtele huolellisesti.

Puhdistuksen jälkeen suojaa vinyylikatto suoja-aineella, jotta katon väri ja pinta säilyvät kauniimpina pidempään. Suojaaminen on tärkeä osa vinyylikaton hoitoa, hoitamaton katto alkaa haalistua ja halkeilla. RaggToppin Vinyl Protectant –suoja-aine on johtavien vinyylimateriaalien valmistajien, kuten Haartzin ja Colgan Custom Brasin, suosikki. Sillä on markkinoilla olevista tuotteista paras uv-suoja ja se hylkii vettä, likaa ja rasvaa. Se ei tee vinyylikatosta kiiltävää tai rasvaisen näköistä, vaan katto saa luonnollisen mattapintaisen hohteen.

Vinyylikatto kestää sitä pidempään, mitä paremmin sitä hoidetaan ja suojataan alusta alkaen. Tapahtunutta vahinkoa on vaikea perua, joten huolehdi vinyylikatosta viikoittaisella pesulla ja vähintään kerran kuukaudessa vinyylikaton puhdistus- ja suoja-aineella.

Kangaskatot

Kangaskaton huoltaminen ei eroa vinyylikatosta juurikaan, tarvitset vain kangaskatoille tarkoitettuja pesu- ja puhdistusaineita. Avoautojen katoille tarkoitetut yleispuhdistusaineet sopivat yleensä sekä kangas- että vinyylikatoille. Käytä puhdistamiseen hieman jäykempiharjaksista harjaa, joilla lika irtoaa kangaskaton pinnasta varmasti.

Kangaskatot ovat vuosien varrella kehittyneet hyvin vettähylkiviksi, mutta mikään ei kestä ikuisesti. Kangaskatot käsitellään valmistusvaiheessa kemiallisesti hylkimään vettä, mutta kemikaalit häviävät ajan kuluessa. Tehdaskäsittelyn kesto riippuu auton käytöstä ja ympäristötekijöistä, joten katon kuntoa kannattaa tarkkailla säännöllisesti. Katon säännöllinen peseminen heikentää katon vedenhylkimisominaisuuksia. Kun huomaat veden imeytyvän katon pintaan, tiedät että on aika käsitellä kangaskatto suoja-aineella.

RaggToppin tuotteet ja 303 High Tech Fabric Guard –suoja-aine ovat parhaita markkinoilla olevia tuotteita. Kumpikin palauttaa katon vettähylkivät ominaisuudet tehdaskäsittelyn tasolle ja säilyttää kangaskaton kauniina. Levitä suoja-aine puhtaalle ja kuivalle pinnalle. Älä kuitenkaan kyllästä pintaa suoja-aineella. Ohuet ja tasaiset kerrokset ovat kaiken A ja O. Toista käsittely kuukausittain säilyttääksesi vedenhylkimisominaisuudet.

Kirkkaat vinyyli-ikkunat

Avoautojen ikkunat kuluvat usein nopeammin kuin katto itsessään. Kirkas vinyyli on tunnettu kellastumisesta, halkeilusta ja naarmuuntumisesta. Tähän on kuitenkin olemassa ratkaisu. Diamondite Plasti-Care on puhdistus- ja suoja-aine, joka ehkäisee halkeilua ja säilyttää ikkunan kirkkauden. Säännöllinen ikkunan hoitaminen Diamondite Plasti-Care –suojalla heti avoauton hankinnasta lähtien on erinomainen keino säilyttää ikkuna kirkkaana ja puhtaana.

Jos ikkuna on jo vahingoittunut, Wolfgang Plastik Lens Glaze on oiva tuote poistamaan likaa, vähentämään kellastumista ja minimoimaan naarmut. Ikkunan voi vielä viimeistellä Wolfgang Plastik Surface Sealant –suojalla, joka suojaa uv-säteiltä ja säilyttää ikkunan kirkkaana pitkään.

Jos kiinnostuit, kysy lisää!

Autopesula Espoon Starwash palvelee sinua aina henkilökohtaisesti ja ammattitaidolla. Kokenut henkilöstömme on hoitanut ja puhdistanut tuhansia autoja vuosien varrella. Tiedämme eri automallien ja merkkien yksityiskohdat, joten voit olla varma että autosi saadaan pestyä, puhdistettua ja vahattua huolellisesti. Jos sinulla on erikoistoiveita, otamme ne huomioon työn suorituksessa.

Soita ja Varaa aika! 0407154712

Ajanvaraukset Netistä

Autopesula Espoon Starwash palvelee sinua aina henkilökohtaisesti ja ammattitaidolla. Kokenut henkilöstömme on suorittanut pesuja, puhdistuksia ja vahauksia kaikenlaisille autoille. Vuosien varrella olemme hoitanut ja puhdistanut tuhansia autoja. Tiedämme eri automallien ja merkkien yksityiskohdat, joten voit olla varma että autosi saadaan puhtaaksi ja vahatuksi hellävaraisesti. Jos sinulla on erikoistoiveita, otamme ne huomioon työn suorituksessa.

Korjaamme myös tuulilasin kiveniskemiä ja halkeamia. Mikäli autosi tuulilasiin on tullut kiveniskemiä tai halkeama, henkilökuntamme täällä Espoon Starwashilla tarkistaa autosi lasin ja voi tarvittaessa myös korjata kiveniskemän odottaessa.

Meiltä myös autonhoitopalvelut yrityksille. Lue lisää..

Voit myös varata ajan soittamalla numeroon 040 715 4712.

Kysyttävää?

Laita meille viestiä ja palaamme sinulle sähköpostitse.