Vahingoittaako sadevesi autosi maalipintaa?

Vahingoittaako sadevesi autosi maalipintaa?

Asiakkaat kysyvät usein, mitkä kaikki tekijät voivat vahingoittaa auton maalipintaa. Monet pohtivat, voiko sadevesi aiheuttaa vahinkoja, sillä se kerää ilmasta mukaansa kaikenlaiset epäpuhtaudet. Tähän ei kuitenkaan ole yksiselitteistä vastausta.

Vesijäljet ovat yksi yleisimmistä huolenaiheista. Vesi itsessään kyllä haihtuu maalipinnalta, tai miltä tahansa muulta pinnalta, mutta veden seassa ollut pöly tai mineraalit jäävät maalipinnalle ja muodostavat ne epäsiistit vesirinkulat. Normaalisti veden haihtumisen jättämät jäljet eivät vahingoita autoa, ne vain peittävät maalipinnan upean kiillon.

Vesirenkuloiden ei kannata antaa kertyä ja pinttyä maalipintaan, sillä mitä enemmän niitä on, sitä enemmän on epäpuhtauksia auton maalipinnalla. Ja mitä pidempään ne saavat pinttyä, sitä vaikeampaa niitä on poistaa. Etenkin kesällä ja syksyllä sataa usein, joten auto tulisi pestä säännöllisesti minimissään parin viikon välein.

Jos lika tai vesisateen jättämät jäljet ovat jo ehtineet pinttymään, eikä perusteellinen käsinpesu auta, kannattaa autolle tehdä kevyt savihionta-käsittely tai kokeilla poistaa likaa kevyesti hankaavalla puhdistavalla pikavahalla.

Entäpä sitten happosade? Suomessa ilmansaasteet eivät ole ongelma, mutta täälläkin ilmassa on enemmän epäpuhtauksia tiheämmin asutuilla alueilla. Happosateelta voi suojautua hyvän vahan tai kestopinnoitteen avulla. Kovavaha tai kestopinnoite suojaa auton maalipintaa ilmansaasteilta, ehkäisee vesirenkaiden ja kalkkijäämien muodostumista sekä helpottaa auton puhtaanapitoa. Kaiken lisäksi auto vielä kiiltää upeasti.

Jos kiinnostuit, kysy lisää!

Autopesula Espoon Starwash palvelee sinua aina henkilökohtaisesti ja ammattitaidolla. Kokenut henkilöstömme on hoitanut ja puhdistanut tuhansia autoja vuosien varrella. Tiedämme eri automallien ja merkkien yksityiskohdat, joten voit olla varma että autosi saadaan pestyä, puhdistettua ja vahattua huolellisesti. Jos sinulla on erikoistoiveita, otamme ne huomioon työn suorituksessa.

Soita ja Varaa aika! 0407154712

Ajanvaraukset Netistä

Autopesula Espoon Starwash palvelee sinua aina henkilökohtaisesti ja ammattitaidolla. Kokenut henkilöstömme on suorittanut pesuja, puhdistuksia ja vahauksia kaikenlaisille autoille. Vuosien varrella olemme hoitanut ja puhdistanut tuhansia autoja. Tiedämme eri automallien ja merkkien yksityiskohdat, joten voit olla varma että autosi saadaan puhtaaksi ja vahatuksi hellävaraisesti. Jos sinulla on erikoistoiveita, otamme ne huomioon työn suorituksessa.

Korjaamme myös tuulilasin kiveniskemiä ja halkeamia. Mikäli autosi tuulilasiin on tullut kiveniskemiä tai halkeama, henkilökuntamme täällä Espoon Starwashilla tarkistaa autosi lasin ja voi tarvittaessa myös korjata kiveniskemän odottaessa.

Meiltä myös autonhoitopalvelut yrityksille. Lue lisää..

Voit myös varata ajan soittamalla numeroon 040 715 4712.

Kysyttävää?

Laita meille viestiä ja palaamme sinulle sähköpostitse.